1

Twitter – A trend a csirip lett

Posted May 30th, 2009 in twitter by Banguli

Annyian, annyiszor elmondták már, hogy a Twitter az a mikroblog-szolgáltatás, ahol egyszerre egy sms hosszában (140 karakter) üzenhetsz a világnak, a követőidnek és a barátaidnak. Megoszthatod velük hogy mi van veled, mit láttál, mit olvastál vagy csak hogy mi a véleményed a nepáli szépségkirálynőtől a Nokia új okostelefonjáig bármiről.

Aki már egy ideje ezzel az eszközzel is, vagyis a twitteren át tölti meg az internetet újabb tartalommal, annak nem kell hosszan magyarázni, hogy mire és miért jó a twitter. Ez a bejegyzés nem is feltétlenül nekik szól.

Twitter Kocsma
A TwiTip-en hoztak egy nagyon jó és szemléletes példát arra, hogy miként lehet könnyen megértetni az idegenkedőkkel a Twitter lényegét:
A Twitter-t úgy kell elképzelni, mint a kedvenc kocsmádat. A nap bármelyik szakaszában is nézel be, biztosan találsz egy ismerőst, akivel társaloghatsz, csacsoghatsz vagy éppen mélyebb eszmét cserélhettek. Minden ellenérzés nélkül belehallgathatsz a szomszéd asztalnál ülők beszélgetéseibe, aminek aztán lehetsz passzív hallgatója vagy egy pillanat alatt aktív formálója.
Néhány óra alatt így nőhetnek ki barátságok, későbbi közös üzleti együttműködések a semmiből.
Persze vannak alkalmak, amikor tisztán csak azért vagy ott, hogy szocializálódj és látszólag haszontalanul eltölts egy kis időt. Ez is kell, és bár nem szabad túlzásba vinni, de ugyanígy elítélni sem ezt a gyarló emberi tényezőt.
A kocsmában ugyanis jellegéből adódóan nagy az alapzaj, a kiszűrendő zavaró tényezők, amelyek nélkül már nem is pezsegne úgy az élet és nem éreznénk, hogy valami fontosnak vagyunk éppen a részesei.

Nálam a twitter mára például a napi hír- és tartalomfogyasztás egyik elsődleges epicentruma lett: Kivel mi van, mit olvas, milyen linket talált érdekesnek és osztott meg. Így vált a megbízható baráti ajánlások eszközévé a kontrollált média helyett.

Úgyhogy aki szeret kocsmába járni, korsó mellett rágyújtani egy anekdotára vagy csak hallgatni azt, annak ajánlom a twittert! Egy ideje szerencsére már nem csak a geek, kocka informatikusok és internettudorok kedvenc helye. Az első pofa sörre pedig bárki a vendégem.

One Response so far.

  1. Atisp says:

    A kérdés csak az, hogy trend vagy csak aktuális divatról van szó ?

Leave a Reply