2

Miért nem írsz blogot?

Posted May 13th, 2009 in blogster gépház by Banguli

A címnek valójában úgy kellene hangoznia, hogy miért nem írok blogot?
A nem túl kielégítő válasz erre pedig az lenne, hogy mert nem értem rá.

A valóság szerencsére és sajnos ennél jóval kuszább. Az őszinte igazság ugyanis az, hogy az elmúlt fél évben, mialatt mint az újszülött kiscsikó bizonytalanul lépkedtem az online marketing egyes területein, bár sok mindent csináltam és elértem, nem lettem okosabb. Abban a felfogásban és hozzáállásban, amivel nekiindultam ennek az útnak, nem sokat fejlődtem.
Ehelyett egy – vigyázat, nagy szavakkal fogok játszani – paradigmaváltás következett be. Elkezdtem, ha nem is rendszerben gondolkodni, de meglátni és ami fontosabb helyenként megérteni a rendszert.

Az online marketing, a látogatottság-elemzés, az üzleti stratégia, az arcunkba beúszó flashvideók és a web 2.0 teljes fegyverarzenálja mind ennek a rendszernek a része (vagy helyenként kellene hogy legyen). Ugyanígy ide sorolható még tucatnyi más eszköz, módszer és megoldás, ami használ és segít.
Ez a többször is felemlegetett rendszer pedig maga a vállalkozás – esetünkben kis vagy közepes – , a fő alkotóeleme az ember, más néven a vállalkozó.

Így amikor a már meglévő technikai beállítódottságommal felkapaszkodtam és meglódult az internetes szekér, furcsa volt látni, hogy nem is abba az irányba haladok, amit elsőre gondoltam vagy reméltem.

Mert most javarészt mit is csinálok?
Emberekkel foglalkozok és nem a technikákkal. Utóbbié inkább egyfajta kiszolgáló, alárendelt szerep lett. Ennek következménye, hogy látszólag nem kell mindenről mindent tudni. Nem fontos 100%-ig “képben lenni” az aktuális trendekről. Elegendő egy átlagos megoldással vagy megoldási javaslattal szolgálni az adott helyzetben, amin aztán el lehet indulni, és az esetek döntő többségében már ennek is meg lesz az eredménye.

Az ügyfelek, de úgy általánosságban az emberek nem szeretnek gondolkodni. Ezért vagyunk mi, sokan sokfélék, akik konyítanak valamit az internethez, hogy ezen a területen gondolkodjunk helyettük, mivel mehet előre az online vállalkozásuk.
Így telt meg az én fejem is mások gondolatával, jobban mondva másokat szolgáló gondolatokkal, ami kellő tapasztalat hiányában nehezen hasznosítható egy blog tartalmaként. De ennek végeredményét mindenki láthatta, aki megfordult itt az elmúlt hónapokban.

Úgyhogy most az eredeti elképzeléstől eltávolodunk és valamelyest más szeleket fogunk be a vitorlánkkal.

2 Responses so far.

  1. hunendi says:

    szió!

    én örülök ennek a kezdeményezésnek is! hiányoztak már a bangulis bejegyzések! :) remélem jól vagy!

    Endi

  2. Petya says:

    Értem.

Leave a Reply