9

Miért írsz blogot?

Posted February 16th, 2009 in blog by Banguli

Amikor elhatározod, hogy elkezdesz blogot vezetni, még mielőtt akár egy árva sort is leírnál, tedd fel magadnak a címben található kérdést!

Miért írsz blogot? Miért írok blogot?

A blogra, mint divatos kommunikációs eszközre főként a kis- és középvállalkozók szeretnek úgy gondolni, mint ami kis munkával egy csapásra megoldja a látogatottsági problémájukat. Néhány szárnypróbálgatásnak beillő bejegyzéstől remélik, hogy az általuk generált tartalom után megindul a keresőkből az érdeklődők hada.

Ám azon túl, hogy a siker leginkább a szorgalmon és a kitartáson múlik, mindig pontosan definiálnod kell magadban, hogy miért is vezeted a blogodat!

Önmagadat fogod népszerűsíteni? A látogatók irántad érzett bizalmát szeretnéd növelni? A saját piacod szaktekintélyévé kívánsz válni? Így akarod közvetett módon értékesíteni valamelyik termékedet? Pénzt keresnél? Szórakoztatnál? Legyen akármi is a válasz, de mindig legyen rá válaszod!

Ennek a válasznak be kell égnie a blogger agyába, hogy minden egyes bejegyzés írásakor ezzel a habitussal a fejében üljön le a számítógép elé és hozzon létre valami újat, valami értékeset és tartalmasat.

Ha ez nincs definiálva és tudatosítva, szinte biztos, hogy a blog is azon céltalan online marketing eszközök közé fog tartozni, amelyek rövid időn belül parkolópályára kerültek.

Egyik ügyfelünktől hangzott el a következő mondat:
Azért akarok blogoldalt, mert kíváncsi vagyok, hogy menne-e nekem az írás.
Még ha tényleg jó szövegíró is, ha nincs a blogjával egy konkrét célja, csak úgy hébe-hóba kíván írogatni, kiugró eredményeket hiába vár tőle.

És te, miért írsz blogot?

9 Responses so far.

 1. Petya says:

  Nem írok :)

 2. balota says:

  Es egybol talalj hozza egy valaszt arra a kerdesre is, hogy miert ;) -> Mert Banguli mondta :D

 3. Banguli says:

  A miértre egy másik válasz, amire te vagy az élő példa, hogy mert Banguli csinálta.. :-)

 4. balota says:

  Az a hol, vagy hogyanra a pelda. A miertre egyszeru valaszt adni: napi 10 email helyett, illetve a tavolsagi telefonhivasok elkerulese erdekeben :)

 5. hunendi says:

  Írj blogot Banguli!!! :)

  üdv Pécsről!

 6. Banguli says:

  Te beszélsz Endre? :-)

  De írok, hogy senki ne sírjon.

 7. hunendi says:

  Naná, hogy én, méghozzá Pécsről a koliból :P Kééérünk új bejegyzéseket, mert ez így nem állapot ;)

  Csőváz!

 8. Petya says:

  Hát jah, elég gyér :D Ennyire én is tok blogot írni gecc.

Leave a Reply