0

Az újkori aranyláz

Posted January 27th, 2009 in google, webbusiness by Banguli

Az 1848-as, Kaliforniából induló aranyláz hírének elterjedésekor volt egy Samuel Brannan nevű kereskedő, aki az elsők között vált hihetetlenül gazdaggá. Pedig még csak nem is állt naphosszat a folyómederben, serpenyőjével a vizet tisztítva, hogy így keresse meg az első millióit. Nem, ő ennél sokkal előrelátóbb volt.
Nagyon rövid idővel az aranyról szóló első hírek hallatán, felvásárolta a környéken található összes aranyásó felszerelést. Ezt követően kezdte el terjeszteni a hírt San Francisco utcáin és újságjaiban, hogy arany található a legközelebbi folyókban. Ezt meghallva indult meg több ezer ember, akár családostul is a gyors gazdagság reményében Kalifornia felé.

Százötven évvel később, amikor Larry Page és Sergey Brin egy 100.000 dolláros csekk kézhezvétele után megalapították a Google Inc.-et, még nem gondolták volna, hogy hamarosan ők is hasonlót visznek véghez, mint tette az Brannan.

Egy fennálló piaci igényt felismerve, mondhatni azt kiválóan meglovagolva, létrehoztak egy olyan kínálatot, amire emberek millióinak van szüksége, használják, hisznek benne és várják tőle a meggazdagodásukat.
Az online üzlet az újkori aranyláz, és a Google benne az üledéktisztító aranymosó.

Ám az első aranyláz idején sem a keményen dolgozó, kétkezi munkások gazdagodtak meg, hanem az ő igényeikre épülő szolgáltatóipar. Ennek fényében érdemes lenne elgondolkodnia nagyon sok, az internetes gazdagságot hajszoló honlaptulajdonosnak is, hogy inkább visszatér a korábbi életéhez.

Leave a Reply