1

Wakoopa, avagy mit csinálsz a gépeden?

Posted January 7th, 2009 in sitetépés by Banguli

Kezdetben a twitter azon alapult és a szolgáltatásuk kipróbálására azzal vették rá a felhasználók tömegét, hogy egy könnyen kezelhető platformot biztosítottak, ahol 160 karakterben bárki megválaszolhatta azt az egyszerű kérdést, mit csinálsz? éppen most.

Ha a Wakoopa-t ugyanilyen közérthető módon szeretném definiálni, akkor azt mondanám, hogy ez az, az alkalmazás, ami egy gyors telepítés és néhány napos aktív használat után megmondja, mit csinálsz a gépeden és mivel csinálod azt.

Mit csinál Banguli a gép előtt?
Ha csak a saját példámat nézem, címkefelhőkbe szedve megmondja rólam, hogy a gép előtt milyen különböző tevékenységeket folytattam a mai napon. Beleértve a nyolc órás munkaidőmet és az albérlet falai között, a notebook előtt eltöltött időmet.

Emellett listába szedve, akár százalékos arányokra lebontva is megmutatja az általam leggyakrabban használt programok listáját.
Melyik programokat használja Banguli a legtöbbször?
És ha a gép előtti működésünkről készült adatokból ezek után még nincs elegünk, akkor akár bármelyik általunk használt alkalmazásról lekérhetjük a legfőbb statisztikai eredményeket.
Mit használt Banguli nemrég?
Sose felejtsük el, hogy a kereskedelmi weboldalak gazdáinak egyik legnagyobb vágya, hogy minél részletesebben ismerjék látogatóik szokásait. Ennek fényében aki mindezt felesleges időpocsékolásnak, esetleg a Wakoopa-n található információkat használhatatlan adathalmaznak véli, íme néhány eddigi, a Wakoopa közösség egésze kapcsán levont tapasztalat:

- Egy átlagos user 54 különböző programot használ.
- A Firefox böngészőt használok hétszer! több időt töltenek el az interneten, mint azok akik Internet Explorerrel szelik a web hullámait.

One Response so far.

  1. MZ/X says:

    Meglessük mit hoz ki rólam, szimpatikus. :)

Leave a Reply